Kütüphanemiz

Kütüphanemiz, öğrencilere sorgulama bilincini kazandırarak merak duygularının ve yaratıcılıklarının gelişimini sağlamayı amaçlamaktadır.  Öğrencilere, ahlaki ve etik değerlerden şaşmadan var olan bilgiye nasıl erişeceklerini ve bilgiyi nasıl kullanacakları konusunda destek vermektedir. Hayat boyu öğrenme sürecine katılmaları yönünde de öğrencilere rehberlik etmektedir.

Kütüphanemizin, kullanıcıların rahatlıkla araştırma yapabilmelerine imkân veren ergonomik yapısı,  çağdaş okul kütüphanelerine uygun şekilde tasarlanmıştır. Kütüphanemiz, 1650' ye yakın materyal sayısıyla hem nicelik hem de nitelik açıdan her geçen gün artmaktadır. Ayrıca kütüphane bünyesinde bulunan 1 adet bilgisayar araştırmalar için aktif olarak kullanılabilmektedir.

Kütüphanemizden tüm öğretmenler, öğrenciler, veliler ve personel yararlanabilmektedir. Kütüphanemizde bir kütüphane öğretmenimiz ve Kütüphanecilik kulübü üyesi 17 öğrenci görev yapmaktadır.

Kütüphanemizde özel bir Sınıflandırma Sistemi uygulanmakta olup kütüphanedeki işlemler ve yönergeler bu sisteme göre planlanmıştır. Ayrıca kütüphanemizdeki materyaller kütüphane otomasyon yazılımı alt yapısında muhafaza edilmekte ve işlemler bu sistem üzerinden yapılmaktadır.

Kütüphanemizin kullanımıyla ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır:

• Kütüphanemiz hafta içi 09.10-15.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
  • Tüm öğrenciler, öğretmenler, veliler ve personel kütüphanenin olağan üyesidir.
  • Kitaplar tek seferde en fazla 2 adet olmak üzere 2 hafta süreyle, dergiler tek seferde bir adet olmak üzere 1 hafta süreyle ödünç verilir.
  • Bir kez olmak şartıyla bir materyalin 2 hafta daha teslim süresi uzatılabilir ancak uzatma hakkı bir eğitim öğretim yılı için 10 defa olabilir.
  • İade süresi geçen kaynak teslim edilmedikçe veya süresi uzatılmadıkça kullanıcıya yeni bir kaynak ödünç verilmez.
  • Danışma/Referans kaynakları (kaynak kitaplar gibi) ödünç verilmemektedir.
  • Ödünç alınan kaynakların zarar görmesi ya da kaybolması durumunda, kullanıcıdan aynı kaynağı temin etmesi, temin edemediği durumlarda ise kullanıcıdan kaybedilen kaynağa eş değerde bir kaynak alması istenir.
  • Eğitim ve öğretim yılının sona ermesine üç hafta kala ödünç verme hizmeti durdurulur. Yılsonunda yapılacak sayımda tüm materyallerin kütüphanede bulunması önem arz etmektedir.
  • Kullanıcılar, kütüphanedeki bilgisayarı kütüphane kataloğu taramaları ile eğitim-öğretim amaçlı olarak yaptıkları işlemler ve internet araştırmaları için kullanabilmektedirler.
  • Kütüphane kaynakları satın alım veya bağış sistemiyle kütüphaneye sağlanır.
  • Kütüphaneye su hariç, yiyecek ve içecekle girilemez.

Yayın: 18.01.2023 - Güncelleme: 18.01.2023 14:59 - Görüntülenme: 141