Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı

Teknolojinin gelişimi insanın değişim ve gelişimi ile paralellik teşkil eder. Bu bağlamda teknolojinin gelişimi sayesinde insanlığın yaşam kaliteside yükselmiş olur. Bir ülkede Makine Teknolojisi alanı ne kadar gelişmişse, o ülke insanlarının hayat standardı, o kadar yüksek olur. Makine Teknolojisi Alanı ekonomik kalkınmanın temelidir. Alan ülkemiz ve dünyada hızla ilerlemektedir, getirisi ve katma değeri ile de ekonominin lokomotifi olmaktadır.

Makine Teknolojisi endüstriyel makinelerin, tasarım ve imalatından satış sonrası hizmete kadar uzanan geniş bir alanı kapsar. Alanda hem üst düzey kademelerde hem de ara eleman olarak istihdam imkanları son derece geniştir, dolayısı ile bu alanda eğitim almış olanlar iş bulmakta zorlanmaz ve çalışanların gelir düzeyleri ülke standartlarının üstündedir.

Bu alanı seçecek öğrencilerimizin duyu organlarının çalışır durumda, el ve ayaklaını doğru olarak kullanabilme ytenğinin olması, temel matematik, fizik, malzeme ve bilgisayar bilgisi olan, merak duyguları üst düzeyde, araştırma ve proje çalışmaları vb. ekip ruhuna yatkın, teknolojileri yakından takip edebilen kişiler olması gerekir.

Okulumuz Makine Teknolojisi Alanında ;

Makine Bakım ve Onarım Dalı

Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) Dalları

bulunmaktadır.

Makine Bakım Onarım Dalından mezun olan öğrenci , imalat işleri makinelerinin; her türlü bakım ve onarımlarını yapabilme yeteneklerinin kazandırılmasının yanında, her türlü talaşlı imalat işleri tezgâhlarını kullanıp, çeşitli madensel malzemelere şekil vererek, imalatlarını gerçekleştirebilen, yaptığı işlerin her türlü ayar ve kalitekontrollerini yapabilen ve bilgisayarlı iki ve üç boyutlu çizim programları ile Teknik Resmini çizebilme yeteneklerini kazanan kişidir.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında öğretime başlayan Bilgisyarlı Makine İmalatı dalından mezun olan öğrencilerimiz, modern makine endüstrisinin gereksinim duyduğu, bilgisayarlı programlar ile makine parçalarının teknik resimlerini çizebilme, CNC makinelerde parçalar üretebilme, aynı zamanda CAD-CAM programları ile doğrudan resimden parçayı yapabilme konularında yeterli eğitimi almaktadırlar.

Yine 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında yılında faaliyete geçen alanımıza ait  15+1 bilgisayar labaratuvarında her türlü bilgisayarlı çizim dersleri rahatlıkla işlenebilmektedir.

2018-2019 Öğretim yılında Anadolu Meslek Programında 35 öğrenci, Makine Bakım Onarım dalı 11.sınıflarda 10 öğrenci ve Bilgisayarlı Makine İmalatı(CNC) dalı 11.sınıflarda 10 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir. Anadolu Meslek Programı Makine Bakım Onarım Dalı 12.sınıflarda 19 öğrenci, Bilgisayarlı Makine İmalatı dalında 12.sınıflarda 11 öğrenci eğitim görmektedir. Anadolu Meslek programı 12.sınıf öğrencilerimiz Çine ve Efeler ilçemizdeki değişik işletmelerde İşletmelerde Meslek Eğitimi uygulaması yapmaktadır.

19-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-2017

Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 18.01.2023 12:10 - Görüntülenme: 2242