Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarihçesi

Okulumuz Aydın iline bağlı Çine ilçesinin güneyinde yer almış olup, yaklaşık 34000 m2 arazi üzerine kurulmuştur.

08-04-201808-04-2018

Okulumuz Aydın iline bağlı  Çine ilçesinin güneyinde yer almış olup, 34000 m2 arazi üzerine  kurulmuştur. Okulumuzun ilk yapılış amacı Pratik sanat okulu olarak düşünülmüş,  daha sonra Bakanlıkça Endüstri Meslek Lisesi ola rak 1975 yılında inşaatına  devam edilmiştir. 1977 yılının Kasım ayında öğretime açılan okulun vaziyet  planındaki tipproje sine göre ;

Öğretim Binası

İki Atölyesi (8750 Nolu tip  projesi)

Lojman :Tek katlı , çift  daireli (10232 Nolu tip proje planıdır.)

Eğitim-öğretim  faaliyetlerini sürdüren okulumuzda;

Okulumuz binasında  kullanılmakta olan 20 adet derslik , 1 adet Teknik Resim odası faal olarak  kullanılmaktadır.

Okulumuzda Bilişim Tekn. Alanı, Elektrik-Elektronik Tekn. Alanı ve Makina Tekn. Alanı olmak üzere üç bölüm mevcuttur.Her bölümün ayrı ayrı  atölyesi bulun maktadır.

1 Müdür Odası

4 Müdür Yardımcısı Odası

1 Öğretmenler Odası

1 Kütüphane

1 Konferans Salonu

1 Basketbol Sahası

1 Voleybol Sahası

1 Futbol Sahası

1 Mescit

1 Yardımcı Hizmetliler  Odası

1 Memur Odası

bulunmaktadır.

Okulumuz arsasının tamamı  34000 m2 olup çevresi ihata duvarı ve demir parmaklıkla çevrilidir. Okulumuz  bahçesin de palmiye , hurma , çam , fıstıkçamı , okaliptus  , portakal ,  mandalin , limon , erik , badem , çiçekli ağaçlar , kavak , karabiber , defne ,  elma , ayva, dut , sarmaşık , üzüm asması , zeytin  ağaçlarından bol miktarda  mevcut olup bunların meyveleri öğrencilerimiz tarafından tüketilmektedir.  Ayrıca okulumuz bahçesi gül çeşitleri yönünden çok zengindir. Başta Isparta gülü  olmak üzere birçok renkte gül çeşitlerimiz vardır.

Bahçemizdeki ağaç ve  bitkilerin su ihtiyacı okul bahçemizde bulunan 150 metre derinliğindeki artezyen  kuyumuz dan temin edilmektedir.Su dalgıç pompa sistemiyle çıkarılıp yeraltından  boru sistemiyle bahçenin muhtelif yerlerine dağıtılmaktadır.

Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 18.01.2023 12:11 - Görüntülenme: 3360