AYDIN / ÇİNE - Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Okulumuz tarafından hazırlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Yüksel Yalova Stadında coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimizin hazırladığı final gösterisi seyirciler tarafından çok beğenildi.

May

Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma çalışmaları kapsamında Akçaova Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine okulumuzdaki alanların tanıttık. Atölyelerimizdeki çalışmalardan örnek uygulamaları birlikte yaptık.

May

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte çocuklarda görülen hastalıkların da yön değiştirdiği söylenebilir. İnsan yaşamının merkezine yerleşen teknolojik aletler ve internet, toplumun ve ailenin sosyal yapısından eğitim sistemine kadar hayatın birçok alanını etkiler. Teknolojinin, bireylere birçok alanda sağladığı yararların yanı sıra özellikle çocuklar üzerinde birtakım duygu ve davranış problemlerine yol açabilmektedir. Bu problemlerden bir tanesi de çocuklarda internet bağımlılığıdır. Çocukların internet ve bilgisayar kullanımları üzerindeki kontrollerini kaybetmesi ve bunları ölçüsüz olarak kullanmaya başlaması şeklinde seyreden bu durum, çocuğun sağlıklı gelişimi için üzerinde durulması gereken ve psikolojik tedavi gerektirebilen oldukça ciddi bir sorundur.

Nis

Ramazan ayı dolayısıyla okulumuz 11\D sınıfından Mustafa Türk ve Mehmet Dündar’ın Edebiyat Öğretmenleri Nazife Özge Karakoç rehberliğinde hazırlamış oldukları,  Karagöz ve Hacivat oyunu tüm öğrencilerimize sergilendi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtma Çalışmaları kapsamında İlçemiz Feride Raşit Kalkan Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine okulumuzdaki alanlarımızın tanıtımlarını yaptık.

Nis

"Gelişim Rüzgarı Projesi " kapsamında okulumuz 9. ve 10. sınıf öğrencilerine Rehber Öğretmenimiz Ahmet Rifai LALE tarafından"Madde Bağımlılığını Önleme" ile ilgili seminer verildi.

Mrt

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında hepbirlikte "Okuma Etkinliği" gerçekleştirdik.

Mrt

Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü kapsamında Çine Devlet Hastanesi Diyetisyeni Şükran DALKILIÇ tarafından öğrencilerimize "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" eğitimi verilmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programında İlçemizde düzenlenen Mektup yazma yarışmasında "Şehide Mektup" ile 2.olan 12-B sınıfı öğrencimiz Süleyman IŞIK ve Resim yarışmasında"Bir Destandır Çanakkale" ile 3.olan Mustafa KARABULUT'u tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri  Anma Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İlçemizde bulunan Kuvayi Milliye Parkı Şehitler Anıtındaki programa katıldık.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günümüzün 108. yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

Okulumuz Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı 11. sınıf öğrencileri İzmir İMATECH Makine ve İmalat Teknolojileri Fuarına mesleki ve teknik gezi düzenlemiştir.  Emeği geçen  Alan Şefimiz Şenol DİRİK ve Müdür Yardımcımız Hasan Hüseyin TÜRKER 'e teşekkür ederiz.

Mrt

"Türkler, Çanakkale'yi zorlayan, çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısında adeta bir kale gibi dikilmişlerdir."  İşte bizler bugün bu kutlu ve yüce zaferin mimarlarını andık, kazandıkları şanlı zaferi bir kez daha kutladık. Bizler, bugünleri yıllar öncesinden kazanıp bize armağan eden atalarımıza çok şey borçluyuz. Hepsini saygıyla yad ediyoruz.

Ve aynı Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu İstiklâl Marşımızın kabulünün 102. yılında onu saygıyla ve sevgiyle andık.

Bizlere bu yüce emanetleri bırakan tüm atalarımızın ruhu şad olsun.

Programda emeği geçen Hasan Atakan Zengin, Yakup Tanrıverdi, Mehmet Dinç, Ahmet Topuz, Yaşar Akdağ, Deniz Eriş, Melih Sevim, Mehmet Bayram, Mustafa Demir ve Efe İhsan Aydın öğrencilerimize ve Edebiyat Öğretmenimiz Esra Coşkun'a teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü kapsamında düzenlenen liseler arası Resim yarışmasında ilçe birincisi olan 9-D sınıfı öğrencimiz Mert ALKAN'ı ve "Mektup Yazma" kategorisinde ikincilik ödülü kazanan öğrencimiz 12-E sınıfından Efe İhsan AYDIN' ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Öğrencilerimizi doğal afetler konusunda bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Afete Hazırlık Kulübü tarafından pano hazırlandı. Kulüp danışman öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Gelişim Rüzgarı Projesi Kapsamında mezun öğrencimiz Kavak Elektrik-Elektronik sahibi Orçun KAVAK, öğrencilerimizle bir araya gelerek tecrübelerini aktardı, öğrencilerimize seminer verdi.